JÁSZAPÁTI

2020.12.08. 07:00

Első alkalommal osztanak karácsonyi ajándékcsomagot az időseknek

Többek között tartós élelmiszer és édesség is van a csomagokban.

Illés Anita

Kis Gyöngyi már átvette a csomagot ifj. Pócs Jánostól

Fotó: Pesti József

Az önkormányzat ebben az évben karácsonyi ajándékcsomaggal kedveskedik a Jászapátin állandó lakhellyel rendelkező, hatvanötödik életévüket betöltött lakosoknak. Erről a képviselő-testület még az október végén tartott ülésen döntött, melyen módosították a települési támogatásról szóló rendeletet.

Az előző években szokássá vált, hogy a hatvan év felettieknek igénylés esetén, háztartásonként egy fenyőfát osztottak ki, részben térítésmentesen. Ezen a gyakorlaton idén változtattak annak érdekében, hogy a korábbiakhoz képest több helyi lakost tudjon támogatni az önkormányzat. Munkatársai a csomagokat november közepe óta folyamatosan szállítják ki az időseknek.

Kis Gyöngyi már átvette a csomagot ifj. Pócs Jánostól
Fotó: Pesti József

Ifjabb Pócs János alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a gondoskodás jeleként ezerötszáznyolcvan hatvanöt év feletti lakos kap ajándékot a városban. A kétezer-hatszáz forint értékű karácsonyi csomag többek között tartós élelmiszert, édességet, kakaót és teát tartalmaz. December 18-ig valamennyi időshöz eljut az önkormányzat meglepetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában