Jászkunság

2020.12.30. 17:30

Ezekre a cikkekre kattintottak olvasóink a legtöbbször októberben

Ritka leletet találtak a régészek a besenyszögi ásatáson, jó úton halad a hungarikummá válás felé a szolnoki habos isler, újabb osztályok kerültek karanténba Szolnokon – többek között ezek is szerepeltek október legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Csányi Sándor, a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. munkatársa (balra), Móra Edit, a Marcipán Cukrászda vezetője, illetve Székely Szilárd cukrász mutatják e kuriózumnak számító, de már messze földön híres finomságot

Fotó: Nagy Balázs

Közeledik a 2020-as év vége, így összegzésképpen január 1-ig minden nap egy-egy cikkben foglaljuk össze, mely hírekre kattintottak leginkább olvasóink az adott hónapban. Következő cikkünkben október öt legolvasottabb hírével jelentkezünk.

Két Szolnokon történt szabálytalanság is bekerült az októberben megjelent Pofátlan(TAN)ítás elnevezésű rendőrségi videóba. Egy autós az Ady Endre úton hajtott át a piroson. A következő jelenetben pedig az látható, amint egy biciklis átteker a zebrán a rendőrautó előtt a Szántó körúti körforgalomnál. Amikor viszont felelősségre vonták, hogy miért nem szállt le a kerékpárról, trágár szavakkal illette a járőröket.

Rendőrautókba szerelt kamerákkal rögzítik a szabálytalanságokat – mutatja Tóth Adrienn őrmester, forgalom-ellenőrző járőr
Fotó: Czakó Nóra

Kárpát-medencei jelentőségűek azok a leletek, melyeket a októberben találtak szolnoki régészek Besenyszög és Szolnok határában. Az ásatáson egy nem mindennapi tárgyi emlék, egy szkarabeuszbogarat formázó gyöngy is felszínre került.

A szolnoki Damjanich János Múzeum munkatársai, Kovács Péter és Nagy Fanni az elmúlt napokban több sírt is feltártak a helyszínen
Fotó: Mészáros János

A szolnoki isler, mint cukrászsütemény, jó úton halad az „örökkévalóság” felé. Októberben írtunk arról ugyanis, hogy a sütemény hamarosan megkapja a HÍR-védjegyet, ami az első fontos állomás a hungarikumok közé kerülés felé vezető úton. Novemberben pedig meg is történt mindez.

Csányi Sándor, a Szolnoki Városfejlesztő Nonprofit Zrt. munkatársa (balra), Móra Edit, a Marcipán Cukrászda vezetője, illetve Székely Szilárd cukrász mutatják e kuriózumnak számító, de már messze földön híres finomságot
Fotó: Nagy Balázs

Október 22-én írtunk arról, hogy a Szandaszőlősi Általános Iskolában az egyik pedagógiai asszisztens pozitív covidos tesztje miatt, illetve a vele való érintettség, a kontaktlehetőség okán négy osztály esetében tíznapos otthoni karantén-intézkedést, egy alsós osztály esetében pedig rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el.

Három gépjárműnél találtak szabálytalanságot, ezért azok forgalmi engedélyét a helyszínen bevonták, és szabálysértési feljelentést tettek a járművezetők ellen. Októberi cikkünkben utánajártunk, mi számít engedély nélküli átalakításnak.

Előzmények:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában