BERUHÁZÁS

2020.12.01. 07:00

Folytatódik a fürdőépítés Szolnokon

Jelenleg is dolgoznak a szakemberek a tiszaligeti fürdőben, ahol a szerkezetépítési feladatokat végzik. A terület fejlesztésére jelentős pluszforrást, több mint kétmilliárd forintot használhat fel a város.

Hartai Gergely

A látványterv jól mutatja, hogy milyen lesz majd a megújult fürdő a szolnoki Tiszaligetben

Forrás: Beküldött fotó

– A műszaki ellenőr tájékoztatása alapján a tiszaligeti fürdőfejlesztés kivitelezési munkái jelenleg huszonöt százalékos készültségi szinten állnak. A beruházásról általánosan elmondható, hogy a teljes területén szerkezetépítési munkák folynak – közölte hírportálunkkal az önkormányzat sajtóreferense.

Molnár Ádám hozzáfűzte, egyes építmények – például a csúszdamedence és a kültéri családi medence vasbetonszerkezete – teljesen elkészültek, a huszonöt méteres medencének, valamint a hozzá tartozó gépháznak is a befejező szerkezetépítési munkái folynak. Az összes kitöltő- és tartófal, illetve vasbetonszerkezet elkészült a „nyári épületben” is, amely magában foglalja a vizesblokkokat, a nyári pénztárakat, öltözőket.

A látványterv jól mutatja, hogy milyen lesz majd a megújult fürdő a szolnoki Tiszaligetben
Fotó: Beküldött fotó

A strand legfajsúlyosabb építménye a fürdőépület, melyet statikailag és fizikailag nyolc szerkezeti egységre osztottak. Ezek a tagolások – az ide vonatkozó szerkezetépítési szabályok betartása mellett – egymástól függetlenül építhetők és épülnek. Bizonyos részek, mint például a tanmedencét és a szaunarészleget magában foglaló szárny megkapta a végleges szerkezetmagasságot, a gyógyászati részen elkészült a zárófödém zsaluzása, vasszerelése is.

– Jelenleg az utolsó ütem zsaluzási, vasszerelési munkái zajlanak, a gépészeti pincetérben pedig elkezdődött a fürdőépület medencéit ellátó technológiai vezetékek kiépítése. A fürdőépületben található összes medence szerkezete, uszodatechnikai és élményelemeket ellátó gépészeti alapcsövezése elkészült – tudtuk meg.

A csarnokrészt körülölelő húsz darab, egyenként tíz-tizenkét méter magas, előregyártott pillérek a helyszínen várják, hogy a fogadószerkezet megszilárdulása után a helyükre kerüljenek.

Több mint kétmilliárd forintos plusztámogatást kapott a megyeszékhely

Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az elmúlt napokban közösségi oldalán számolt be a hírről, hogy a nemrégiben megjelent határozat szerint 2,3 milliárd forint pluszforrást kap Szolnok, melyből egyebek mellett új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel. A szolnoki városházát ezután arról kérdeztük, milyen műszaki tartalomra fordítják a többletforrást.

Molnár Ádám sajtóreferens kifejtette, a régi úszó- és sokszög alakú medencét elbontják, helyükre egy ötven méteres úszómedence, illetve egy élménymedence kerül, mely új csúszdaelemekkel is bővül. Ezzel együtt a medencék teljes vízgépészeti rendszere megújul.

Egy hideg vizes kutat is fúrnak, hogy a fürdő részére az üzemeltetés időszakában a megfelelő vízmennyiség biztonsággal rendelkezésre álljon. A területen található továbbá két kút, melyek százszázalékos kihasználtsággal üzemelnek majd az új létesítményben. Ám elengedhetetlen egy új, harmadik víznyerőhely bevonása is ahhoz, hogy a kapacitás megfeleljen az igényeknek. Ehhez vezetékrendszer kiépítése szükséges, mely szintén az elnyert többlettámogatásból valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában