Ingyen utazhatnak a szociális dolgozók a szolnoki buszjáratokon

Adókedvezményre pályázhatnak a turizmus, idegenforgalom visszaesése miatt problémákkal küzdő cégek. A szolnoki telephelyű szociális intézmények dolgozói ingyen utazhatnak a megyeszékhely buszjáratain.

Szoljon.hu

A szolnokiak jelen korunkban is átéltek már katasztrófákat, melyek megmutatták a közösség erejét – emlékeztetett Szalay Ferenc

Fotó: Mészáros János

A döntés szerint az éttermek, szállodák, kávéházak egyéb szolgáltató intézmények az építményadójukból 2020-ban harminc százalék kedvezményt pályázhatnak, 6 millió forintos pályázati kiírásban. 2021-ben a csökkenthető építményadó ötven százalék lesz, 10 millió forintos pályázat keretében. Ezt a lehetőséget gyermekjátszóházaknak és a konditermeknek is tervezik felajánlani – jelentette be Facebook oldalán Szalay Ferenc polgármester videoüzenetében.

A járványhelyzeti intézkedések részeként az egészségügyi dolgozókhoz hasonlóan, a bölcsődei dolgozók, a Humán Szolgáltató Központ dolgozói, az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói térítésmentesen használhatják a közösségi közlekedést Szolnokon. Az intézkedést szeretnék még kiterjeszteni a Családok Átmeneti Otthona, a Kamasztanya, az Oltalom Idősek Otthona, illetve a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett intézmények dolgozóira is. A kedvezmény igénybevételéhez az igazolást az intézményvezetők állítják ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában