Tiszafüred

2020.12.17. 11:30

Több mint negyvenmillió forintot fordíthatnak a fejlesztésére

Egy év alatt száznegyvenhárommillió forintból korszerűsödhet a tiszafüredi idős otthon. A közelmúltban arról számoltunk be, hogy mintegy százötmillió forintos támogatást nyertek a Platán Nyugdíjas Otthon felújítására, most pedig újabb eredményes pályázatról számoltak be.

Ujvári László

Folytatódhat a tiszafüredi idős otthon korszerűsítése

Fotó: Ujvári László

Közel negyvenmillió forint értékben vásárolhatnak új konyhai eszközöket, irodai bútorokat és informatikai eszközöket a Bajcsy úti intézményben. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program – ismertebb nevén a TOP – keretében most elnyert forrásról Ujvári Imre polgármester adott tájékoztatást a közösségi oldalán.

– Ez már az idősotthon második nyertes pályázata. Korábban az intézmény energetikai korszerűsítésére nyertünk támogatást – idézte fel, hozzátéve, leghamarabb tavasszal, legkésőbb nyár elején indulhat a munka.

A tervek szerint kicserélik majd az épület nyílászáróit, korszerűsítik a fűtésrendszert, utólagos szigetelést kap a homlokzat, és napelemrendszert telepítenek. Folyamatban van a kiviteli tervek elkészítése és a szükséges engedélyek beszerzése. Szeptember elseje óta egyébként látogatási és felvételi tilalom van az intézményben, amit a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként rendeltek el.

Folytatódhat a tiszafüredi idős otthon korszerűsítése
Fotó: Ujvári László

A városvezető egy másik, nemrég elnyert támogatásról is beszámolt. Hétmillió forintot kapnak illegális hulladéklerakók felszámolására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán nyert forrásból Kócsújfalun számolják fel az egyik nagy méretű, gaz által felvert gócpontot, mely hosszú évek óta bosszúságot okoz a településrészen élőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában