TISZATENYŐ

2020.12.21. 11:30

Több mint ötven éve egy párt alkotnak

Szolnokon, egy szalagavatón pillantották meg egymást, és mint mondják, szerelem volt első látásra. Azóta több mint ötven év telt el, de azóta is egy párt alkot a tiszatenyői Hamzi József és Fehér Terézia.

Molnár-Révész Erika

Az ötvenedik házassági évfordulóját ünneplő Hamzi Józsefet és feleségét, Fehér Teréziát a település nevében Mező József is köszöntötte.

Fotó: Mészáros János

– A feleségem a kereskedelmi és vendéglátóipari szakközépiskolában végzett 1968-ban, én pedig akkor a Szolnoki Papírgyárban voltam ipari tanuló, majd ott is dolgoztam egy ideig, míg az egészségem engedte – meséli megismerkedésük időszakáról József. A házaspár Szolnokról költözött Tiszatenyőre, 1987-ben.

– Felültünk a motorra – egy Pannóniám volt akkor –, és kerestünk egy olyan helyet, ahol kényelmesebben folytathatjuk a családi életünket.

Ennél a háznál megálltunk, és azóta Tiszatenyőn élünk… – mondja mosolyogva József arról, hogyan kerültek egykor a településre.

Házasságukból időközben két gyermekük született, egy fiú és egy lány. Három unokájuk van, a legidősebb huszonhat, a legfiatalabb pedig tizennyolc éves.

Kozák Mária alpolgármester (balra) adta át az emléklapot
Fotó: Mészáros János

– A hosszú házasság titka bírni a küzdelmeket, hiszen mindketten küzdünk a különböző betegségekkel, ennek ellenére harminc-negyven évet ledolgoztunk – válaszolja kérdésünkre Terézia. A házaspár bízik abban, hogy a dédunokákat is láthatják majd. A párt az önkormányzat is felköszöntötte a jeles alkalomból, az ünnepelteknek egy csokor virágot, egy üveg bort és egy emléklapot adtak át.

Mező József polgármester és Kozák Mária alpolgármester ezután a szintén helybeli Guttyán Sándort és Csillag Emíliát is meglátogatta, akik szintén ötvenedik házassági évfordulójukat ünneplik az idén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában