Galériával

2020.12.13. 11:30

Véradó akciót szerveztek a Bamakoba induló trió tagjai

Szeged és Békéscsaba után Szolnokra is megérkezett a Bamakóba induló raliautó és legénysége. Karácsonyi jótékonysági akciójuk során véradásra buzdították követőiket. Helyszínenként harmincan-negyvenen jelentkeztek is a felhívásukra, hozzájárulva több mint száz ember életének megmentéséhez. Szombaton a csapat megyénkbeli tagja, Tokaji Sándor a szolnoki vérellátóban lányával és feleségével együtt ült a véradó székbe.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Kiss János

Tovább jótékonykodik a Budapest-Bamako ralira készülő trió. A békéscsabai óvóbácsi Botyánszki Bence, a szegedi ingatlanos Muráti Kamilló és a szolnoki lagziguru Tokjai Sándor három állomásos véradó kampányt szervezett. Utolsó állomásként szombaton a megyeszékhelyünkre érkeztek. Az elmúlt öt hónapban segítettek már gyerekeknek, önkormányzatoknak vagy időseknek, ruhával, élelmiszerrel, számítástechnikai eszközökkel, mindig azzal, amire szükség volt.

– A jótékonyságnak pont az a lényege, hogy mindig akad, akinek segíteni lehet – hangsúlyozta a szolnoki Tokaji Sándor.

Vérre mindig szükség van, legyen szó sürgősségi vagy egyéb műtéti beavatkozásokról, mégis egy véletlen sodorta a versenyzőket arra, hogy idei évi utolsó kampányaként éppen véradásra invitálják követőiket.

– Több éves a kapcsolatunk a fiúkkal. Szeptemberben volt egy Budapest-Makó rali, amikor három-négyszáz kilométeres távot tettünk meg földúton. Még a felkészülés idején felmatricáztuk a járművet. Mint minden rendes versenyautón, a miénken is fel kellett tüntetni a benne ülők nevét és vércsoportját. Ekkor derült ki, hogy mindhármunknak 0 Rh pozitív a vércsoportja, valahol itt indult el a szervezés ötlete – avatott be a részletekbe.

– Az előző két helyszín nagyon sikeres volt, Békéscsabára negyvenen, Szegedre harmincöten érkeztek. Ezt ha beszorozzuk hárommal, annyi ember életét menthetik meg, azok akik segítettek – fogalmazott. Hozzátette: Szolnokon is akadtak szép számmal jelentkezők.

Az autóval fotózkodva, azt a csapat közösségi oldalára feltöltve, még akár élményautózást is nyerhettek a véradók. A kampány népszerűsítéséhez csatlakozott Bai Tamás is, aki a bemutatott motorral már végigjárta a Bamakoig vezető utat. A jótékonysági akciók sora viszont ezzel még nem ér véget.

– Az oktatás, a gyerekek és a családok a célközönségünk, nekik szeretnénk segíteni. Jövőre is visszatérünk azokhoz a partnerekhez, akikkel idén már foglalkoztunk, hogy utánkövethessük a sorsukat. Véradást is szervezünk, de rajzpályázatunk is lesz – fejtette ki a terveket Botyánszki Bence.

– Erdélybe is készülünk Böjte Csaba árváihoz – egészítette ki Muráti Kamilló.

2022-ben a Kam Home goes 2 Bamako csapat útja Afrikába is nemes szándékkal vezet majd.

– Sierra Leonéba a támogatóink és általunk felajánlott, gyerekeknek szánt játékokkal és egyéb eszközökkel indulunk útnak. A csomagtartóban a hely limitált, de a rendezvény fő szervezője külön szállító járműveket is indítanak az adományokkal – mondta Tokaji Sándor.

Jövőre már az autót felkészítését is elkezdik

Öt hónapja dolgozik együtt a trió, ezt az évet az összecsiszolódásnak szánták.

– Tudatosan készülünk 2022. februárjára. Reméljük addigra helyreáll a világ rendje. Ebben az évben kezdtünk együtt dolgozni, így év végére már támogatóink is vannak, akik nemcsak a jótékonysági akcióinkat, hanem a kiutazásunkat is segítik – említette Tokaji Sándor, a Budapest- Bamako ralin induló csapat egyik tagja.

– Jövőre az autó felkészítését is elkezdjük. A futóműveket meg kell emelni, mert az Atlasz-hegységen keresztül a sivatagon át mindenféle útviszonyok között megyünk majd – mutatott előre, megfogalmazva, hogy az alaposságra törekednek, hiszen mindegyikőjüket várja haza a családja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában