tehetséggondozás

2020.12.05. 18:00

Versenyeken teljesítettek a szakkörös karcagi diákok

Nemrégiben még szorgos munka folyt a Györffy István Katolikus Általános Iskola természettudományos tehetséggondozó szakkörében.

Daróczi Erzsébet

Darabos Lehel és felkészítő tanára, Birizló Csaba

Forrás: Beküldött fotó

Mint azt Kovács Miklósné igazgatótól megtudtuk, a biológia iránt érdeklődő tanulók évek óta szívesen teszik próbára tudásukat versenyeken is. A megméretéseken való részvétel és az azokra való felkészülés erősíti a tanulókban a természet szeretetét.

A koronavírus-járvány első hulláma miatt tavasszal elhalasztott XXVIII. Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Versenyt is a közelmúltban pótolták. A megyei fordulóban az 5. évfolyamosok között Darabos Lehel az első, míg Tőkés Zsolt a harmadik helyet szerezte meg.

Darabos Lehel és felkészítő tanára, Birizló Csaba
Fotó: Beküldött fotó

A 6. évfolyamosoknál Márki Réka második, Győri Péter harmadik lett. Az országos döntőben pedig Darabos Lehel az 5–6. évfolyamosok versenyén a tizenkettedik helyen végzett. A 7–8. évfolyamosoknak szervezett Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiai Verseny megyei döntőjében Törzsök Hanna második lett. A tanulókat Birizló Csaba szaktanár készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában