3 kérdés, 3 válasz

2021.01.08. 11:30

Bodó Péter: Célom, hogy Túrkevén több lehetőség legyen a mozgásra

Bodó Péter a túrkevei önkormányzat sportreferenseként kezdett el dolgozni a közelmúltban.

Rimóczi Ágnes

Bodó Péter

Forrás: Beküldött fotó

Mik a feladatai?

– A város sportjának koordinálása, fejlesztése. Ide tartozik a sportegyesületek feladatainak előkészítése, segítése, a sportintézmények, -szervezetek alaptevékenységi körében feladatok ellátása, s a döntések segítése. Figyelemmel kísérem a helyi sportolók, sportvezetők eredményeit, munkáit, pénzügyi elszámolásokat, beszámolókat elemzek. A legfontosabb talán, hogy legjobb tudásom szerint segítsem Túrkeve új sportkoncepciójának megvalósulását a következő pár évben.

– Milyen tanulmányokat folytatott, milyen végzettséggel tölti be a munkakört?

Bodó Péter
Fotó: Beküldött fotó

– Érettségi után egyetemen szerettem volna továbbtanulni. Mivel mindig közel állt hozzám a sport, Debrecenbe jelentkeztem sportmenedzsment szakra. Ez egy három éves alapképzés volt, a sikeres BSc diploma megszerzése után maradtam még két évet mesterképzésen. Idén megszereztem a mesterdiplomámat sportközgazdászként.

– Mik a tervei, céljai a jövőben?

– Fő célom, hogy a városban a fiataloknak és időseknek egyaránt több lehetősége legyen a mozgásra. A sport, ezen belül is elsősorban a szabadidősport csatornáján keresztül szeretném elérni, hogy az emberek jobban összekovácsolódjanak. Szeretném, ha Túrkevén a nem versenyszerűen sportolóknak legyen lehetősége futásra, focira, kosárlabdára. A hosszú távú tervek főleg a helyi infrastruktúra fejlesztésére irányulnak, amely összefügg az előbbiekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában