beruházás

2021.01.09. 19:20

Hétszáz adagos főzőkonyha épül Kunszentmártonban

Közel húsz év után ismét lesz önkormányzati tulajdonú főzőkonyha a nyolcezer lelkes tiszazugi városban. Wenner-Várkonyi Attila polgármester visszatekintve az előzményekre, videón tájékoztatta a lakosságot a beruházásról. Elmondása szerint még a kétezres évek elején döntött úgy az akkori városvezetés, hogy megszünteti a Széchenyi iskolában működő főzőkonyhát, és a közétkeztetési feladatokat másként oldják meg.

P. Pusztai Nóra

Az évek alatt számos probléma merült fel, több esetben a hóesés miatt nem érkezett meg időben az ebéd.

– Ha helyszínen van az étkeztetés, könnyen és gyorsan válaszolhatnak az igényekre és a jelzésekre – mondta Takácsné Szilágyi Erzsébet, az intézmény igazgatója.

A pedagógusoknak, szülőknek és a lakosoknak is jogos igénye volt, hogy a településen saját konyha legyen, ami jó minőségű étellel szolgálja ki a gyerekeket és időseket.

– Fontos feladatként tűztük ki a képviselő-testülettel az előkészítést, elkészítettük a tervdokumentációt, biztosítani tudtuk az önkormányzati önerőt is.

Pályázati forrásból végül több mint hetvennégymillió forintot költhetünk az új konyhára – összegezte Wenner-Várkonyi Attila polgármester.

A munkálatok az építészeti feladatokkal kezdődhetnek nyár elején, mely során a villamossági, víz- és szennyvízhálózat teljes átalakítását elvégzik, ezen kívül teljes konyhatechnológiát szereznek be.

A huszonegyedik század elvárásainak és a jogszabályi követelményeknek megfelelően új, hétszáz adagos konyhát alakítanak ki, mely ellátja a város óvodásait, általános és középiskolásait, valamint a szociális étkeztetést is. A beruházás szep­temberre el is készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában