Jászapáti

2021.01.09. 16:30

Kézművesműhelyt is kialakítanak a megújuló Perlaky-házban

Jó ütemben halad a Perlaky-ház felújítása az István király úton. A beruházás az év első felében készül el – tájékoztatott Farkas Ferenc polgármester.

Illés Anita

Jól halad a régi polgári ház felújítása Jászapátin

Fotó: Illés Anita

A rekonstrukció során az évekig üresen állt, régi polgári házban az eredetihez hasonló berendezésű szatócsboltot alakítanak ki.

Ezenfelül kiállítóteret és kézműves foglalkoztató-műhelyeket is létrehoznak, ahol a helyi kézműves közösségek kaphatnak majd helyet.

A száznegyvenmilliós beruházás a helyi értékek erősítésén túl turisztikai célokat is szolgál, hiszen a kiállítótérben a városba látogatók megismerhetik egyebek közt a jász hímzés gazdag motívumvilágát, a település építészeti és néprajzi kincseit.

Jól halad a régi polgári ház felújítása Jászapátin
Fotó: Illés Anita

A tervek szerint arra is lesz lehetőség, hogy az érdeklődők kipróbálják a hímzést és a csipkeverést, valamint az olyan régi népi mesterséget, mint a fafaragás.

Ezeket a kézműves-tevékenységeket a diákok is megismerhetik. Az új funkciókkal bővülő Perlaky-ház helyiségeit úgy alakítják ki, hogy ott előadásokat, nagyobb kiállításokat is rendezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában