SZOLNOK

2021.01.22. 10:35

Különös helyen hagyta el a bakancsát valaki Szandaszőlősön

Kollégánk szokatlan helyen talált egy pár bakancsot pénteken reggel Szandaszőlősön.

Szoljon.hu

Fotó: MGA

Valaki elhagyta a bakancsát Szandaszőlősön. Kollégánk a Lengyel Antal téren, az iskola előtt lett figyelmes a gazdátlan lábbelire. Tekintve, hogy sajnos nem ritka a közterületi szemetelés, ebben még nem is lenne semmi különös, viszont a péntek reggel megtalált surranó egy 10-12 méter magas lámpaoszlop tetején himbálózik.

Péntek reggelre került oda a lábbeli
Fotó: MGA

A látvány több kérdést is felvet, de a legfontosabb talán, hogy ki és főleg miért dobta fel oda a bakancsát?

Segítségül hívtuk az internetet, hátha van valami jelentése a lógó lábbeliknek. Ebben az esetben is igaz, hogy ahány ház (itt ahány ország), annyi szokás.

Amerikában állítólag a bandák jelzik így a területük határait, de egy másik hiedelem szerint azt mutatja a cipő, hol lehet kábítószert kapni. Valljuk be, ezeknek kis hazánkban vajmi kevés az esélye, annak azonban lehet valami valóságtartalma, hogy a leszerelő katonák dobálnak cipőket.

Ha tovább keresgélünk, azzal a magyarázattal is találkozhatunk, mely Skóciát érinti, ott a szüzességüket elvesztő fiúk juttatják fel a lábravalókat villanyoszlopokra. De válást, szakítást is ünnepelnek így különböző országokban, sőt az internet szerint a házasság előtt állók is dobálóznak.

A kérdés továbbra is nyitott: miért került oda az a pár bakancs?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában