Szolnok / Pakisztán

2021.01.21. 15:57

Mentőcsapat hozza le Alex Goldfarb holttestét

Négy magashegyi teherhordó, tapasztalt mászó indult el Alex Goldfarb holttestéért a Broad Peaken.

Rimóczi Ágnes

Szlankó Zoltán (jobbra) és Alex Goldfarb

Forrás: Beküldött fotó

Ahogy arról korábban hírt adtunk, tragédiával végződött Szlankó Zoltán és Alex Goldfarb pakisztáni téli expedíciója. A szolnoki hegymászó orosz-amerikai társa eltűnt, mint később kiderült, lezuhant és meghalt a Pastore Peak akklimatizációs hegyen.

Alex földi maradványainak lehozatalára mentőcsapatot szerveztek, mely szerdán meg is érkezett a Broad Peak alaptáborába, csütörtökön pedig el is indult a Pastore Peak, akklimatizásciós hegyre. Ahogy azt a Hóhatár – a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-csoportban közétették, tervek szerint csütörtökön felmennek és a Pastore alaptáborig lehoznák Alex földi maradványait, majd pénteken érkeznek vissza a Broad Peak alaptáborába.

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs vezetőjének posztjában olvasható, hogy az expedíció logisztikáját biztosító ügynökség tájékoztatása szerint a négy magashegyi teherhordó elérte a Pastore Peak előretolt alaptáborát, ahol depózták a felszerelésüket. Ezután visszatértek éjszakára a Broad Peak alaptáborába.

Pénteken terveznek felmenni Alexért, és lehozni legalább az előretolt alaptáborig, de ha sikerül, akkor egészen a Broad Peak alaptáboráig.

A csapat egyébként lábnyomokat talált az előretolt alaptábor környékén, amelyeket Alex hagyhatott a hóban.

– Az időjárás előrejelzés nem túl kedvező, reméljük a legjobbakat – írja posztjában Pintér László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában