Rendkívüli szünetet rendeltek el a jászalsószentgyörgyi iskolában

Rendkívüli szünetet rendeltek el szerdától koronavírusos megbetegedés miatt a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Mivel iskolánk több pedagógusa igazoltan COVID-19 fertőzéstől betegedett meg, és a tanulók körében is nagy arányban megugrott a hasonló tüneteket produkáló megbetegedések száma, az illetékes szakhatóságok iránymutatása szerint 2021. január 27-től 2021. január 29-ig rendkívüli szünetet rendelek el az általános iskola minden évfolyamára vonatkozóan – közölte Tarnai Mihály igazgató az iskola honlapján.

A vírushelyzetről szóló rendkívüli tájékoztatóban felhívta a figyelmet arra, hogy ezekre a napokra és az azt követő hétvégére a gyerekekre a házi karantén szabályai érvényesek, melyekről a tiszti főorvosi levélből kapnak részletes tájékoztatást.

Aki az elmúlt hat hónapban igazoltan átesett a COVID-19 fertőzésen, arra nem vonatkoznak a házi karantén szabályai.

Az iskola a rendkívüli szünet ideje alatt felügyeletet biztosít azoknak a gyermekeknek, akiknek a felügyeletét a szülő nem tudja otthon biztosítani. Fontos, hogy csak tünetmentes tanulókat fogadnak – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában