KÖTIVIZIG

2021.02.08. 14:39

Árhullám várható Szolnoknál a keddi napon

A Kötivizig február 8-án 12 órától I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza bal partján, Kisköre és Fegyvernek, valamint a jobb parton Kisköre és Doba közötti szakaszon, összesen 82,5 kilométer hosszan. Emellett az igazgatóság II. fokú belvízvédelmi készültséget tart fenn a karcagi és a kisújszállási, I. fokút pedig a kiskörei, a kunhegyesi, a mezőtúri, a jászkiséri, a törökszentmiklósi, a cibakházi, valamint a tiszakécskei belvízvédelmi szakaszokon – olvasható a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleményében.

Szoljon.hu

A Tisza folyó Kisköre alatti szakaszán a következő napokban – Szolnokon már kedden, a kora reggeli órákban – változó mennyiségű és intenzitású uszadék, valamint kommunális hulladék megjelenésére kell számítani. Ezért a Kötivizig felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) üzemeltetésénél, illetve lekötésénél, továbbá a kompok üzemeltetésénél a várható jelenségekre (vízszintváltozás, uszadék megjelenése) fokozottan számítani szíveskedjenek, és a szükséges intézkedéseket tegyék meg.

A Felső-Tisza vízgyűjtőjén az utóbbi napok jelentősebb esőzéseit követően áradás indult el a folyókon. A Tisza mostani árhulláma – a jelenlegi számítások szerint – Kiskörénél várhatóan meghaladja, Szolnoknál pedig megközelíti vagy meghaladja az I. fokú árvízvédelmi készültség szintjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában