változás

2021.02.24. 07:00

Hamarosan új helyre költöztetik a családsegítő szolgálatot Újfaluban

Felújítani már nem érdemes az eredeti épületet, ezért elbontják.

P. Pusztai Nóra

Lebontjuk a „lilaházat” – mutatja Varga József polgármester

Fotó: Nagy Balázs

Lebontják a Dózsa György úti „lilaházat”. Az ingatlan még az ötvenes évek elején épült. Régen alkotó- és tájház volt. Korábban különleges, lila színre festették, így a helybeliek csak ezen a néven emlegetik a mai napig is.

Jelenleg a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatának munkatársa és a házi segítségnyújtók kapnak helyet az épületben, amely már évek óta nem biztosít megfelelő munkakörülményeket. Az idő annyira tönkretette, hogy már nem lehet gazdaságosan felújítani, így az elbontása mellett döntöttek.

Lebontjuk a „lilaházat” – mutatja Varga József polgármester
Fotó: Nagy Balázs

– Pályázati forrásból fejleszthetjük az alapellátást a faluban – közölte Varga József polgármester. – Ennek részeként március elején megkezdjük az áldatlan állapotú épület kiürítését. A családsegítő szolgálat és az idősgondozók a főúton lévő faluház földszinti irodájába költöznek.

A „lilaházat” lebontjuk, a helyére egy korszerű, új bútorzattal berendezett szolgáltatóház épül, melyet terveink szerint ez év végén már használhatunk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában