Jászkunság

2021.02.01. 11:30

Két migránsokról szóló cikk is bekerült a legolvasottabbak közé

Vezetői kinevezésekről döntöttek a szolnoki Hetényi Géza kórházban, illegális bevándorlók menekültek Rákóczifalvánál, rendkívüli szünetet rendeltek el a jászalsószentgyörgyi iskolában – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

Vezetői kinevezésekről döntöttek a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben, melyek januártól léptek hatályba. A Szakmai Vezető Testület javaslatára igazgatók és osztályvezető főorvosok kaptak vezetői megbízatást, közülük többeknek a korábbi megbízott vezetői pozícióját, másoknál pedig a lejáró megbízatást erősítették meg újabb öt évre.

Fotó: Mészáros János

Egy műtrágyát szállító teherautó érkezett Rákóczifalvára január 25-én a reggeli órákban. A járműből négy személy ugrott ki és gyalogosan elmenekültek. A helyszínre kiérkező rendőrök két határsértő fiatalembert ellenőriztek, akik az úttest szélén gyalogoltak. A rendőrök rövid időn belül feltartóztattak egy Szolnokra tartó helyközi járatos autóbuszt, melyen a másik két határsértő utazott.

Fotó: police.hu

Ismét meghosszabbították az ásott és fúrt kutak engedélyezési határidejét. A tavaly módosított vízgazdálkodási törvény értelmében, 2023. december 31-ig kell kérelmezni a vízkivételt biztosító létesítmény fennmaradását vagy megszüntetését. Amennyiben a tulajdonos határidőig nem kérelmezi az eljárást, úgy vízgazdálkodási bírságot kell fizetnie.

A rákócziújfalui Fenyves György is fúrt kutat használ
Fotó: Nagy Balázs

Rendkívüli szünetet rendeltek el január 27-étől január 29-ig koronavírusos megbetegedés miatt a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Január 29-én 9 óra körül, Szolnok külterületén, a 4. számú főút egyik parkolójában végrehajtott igazoltatás során egy kistehergépkocsi vezetője a járművét hátrahagyva elmenekült. A helyszínre kiérkező rendőrök a jármű csomagterében húsz, feltehetően szír állampolgárságú személyt találtak, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában