V. Tóth Éva

2021.02.23. 14:00

Pólóra nyomott képei népszerűsítik Szolnokot

Különleges módon népszerűsíti a megyeszékhely nevezetességeit V. Tóth Éva festő. A tavalyi területi Prima-gálán különdíjjal jutalmazott művész ugyanis „pólóra vitte” a legszebb szolnoki helyszíneket.

Hartai Gergely

V. Tóth Éva alkotásain a Tiszavirág híd, a belvárosi templom és a Tisza szálló is felfedezhető

Fotó: Hartai Gergely

– Az ötlet, hogy pólókon szerepeljenek a munkáim, csak nemrégiben fogant meg bennem – részletezte az előzményeket a művész. – A tavalyi évünk rendhagyó jellege gondolkodtatott el azon, hogy minden az online térben zajlik, a valós találkozások száma a nullára csökkent. Feltettem a kérdést magamban, hogy ilyen helyzetben hogyan fejlődhetnék, és milyen új ötlettel állhatnék elő. Ahogy szembejöttek velem az emberek az utcán, azt láttam, hogy idegen márkák, formák, fotók szerepeltek a ruháikon. Ekkor jutott eszembe, hogy a saját alkotásaim is rákerülhetnének a pólókra – tette hozzá V. Tóth Éva.

A művész elárulta, a látványosságok megjelenítésével a város jelképeire irányítaná a figyelmet.

– Elkötelezett híve vagyok Szolnoknak. Itt születettem, itt élek ma is, szeretem ezt a várost. Tele van ikonikus építményekkel, melyeket szívesen örökítek meg. Eddig két alkotásom, a „Szolnoki mozaik” és a „Szolnoki tornyok” című festményeim szerepelnek pólókon. Előbbi, díjnyertes munkám néhány éve készült el, míg az utóbbit nemrég, decemberben fejeztem be – tudtuk meg.

V. Tóth Éva alkotásain a Tiszavirág híd, a belvárosi templom és a Tisza szálló is felfedezhető
Fotó: Hartai Gergely

Éva arról is szót ejtett, hogy a város történelmi épületeinek tornyait életre keltő festménye különleges nézőpontból készült. Kubista stílusú képén egyebek mellett a református és a katolikus templom, valamint a Tisza szálló csúcsa egyaránt felfedezhető.

– Szeretném, ha nemcsak a szolnokiak, de mások is felfigyelnének arra, milyen értékekkel rendelkezik ez a hely.

A sajátoméhoz hasonló ötleteket más váro­sok esetében is láttam, amikor hűtőmágnesen, vagy más ajándéktárgyon köszöntek vissza az adott település jellegzetességei. Remélem, hogy egyszer az én alkotásaim is Szolnok népszerűsítésének efféle eszközei lehetnek – fogalmazott a festőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában