Jászkunság

2021.02.14. 07:00

Szerelmünk kifejezésére még mindig a virág az egyik legszebb ajándék

A Valentin-nap a tavaszvárás ünnepe, amikor virággal köszöntjük szeretteinket. Az ünnep lényege nem a drága ajándékban, hanem egy aprócska, szívből jövő figyelmességben rejlik, és ha már tavaszvárás, akkor elmaradhatatlan a virág.

Köllő Judit

Forrás: Shutterstock

Fotó: George Rudy

Enélkül nincs igazi romantika sem. A legszebb ajándék lehet, mellyel kifejezhetjük szeretetünket a másik irányába, mégis fontos figyelnünk arra, hogy mit választunk.

– Nagyon szép gesztus a párok számára, hogy ilyenkor is megünnepelhetik a romantikát és a közös szerelmüket – vélekedik Német Bettina, a szolnoki Violetta virágüzlet vezetője.

– Egy szál virág a legkedvesebb ajándék lehet, hiszen a jelen szépségét, a most pillanatát jelképezi, az életet és ezzel együtt szeretetünk kifejezését is. A legnépszerűbb növény természetesen a vörös rózsa, mely csokorban és önmagában is gyönyörű ajándék lehet.

Ha egy szál rózsát ajándékozunk, akkor mindenképpen hosszú szárút válasszunk.

– A vörös rózsa a szenvedélyes szerelmet, a rózsaszín a barátságot, míg a fehér a tisztaságot jelképezi. Feltétlenül páratlan számú virágot ajándékozzunk, párosat csak tíz felett illik adni. Ha virágcsokorról van szó, akkor az egyszerű és minőségi csokrokat ajánlom, a túlzottan nagy és puccosakat nem tartom jó ötletnek, de természetesen ezért mi, virágosok is felelősek vagyunk.

– Személy szerint nem csak a vörös és a piros színű virágokat szoktam ajánlani a vásárlóknak, hiszen fontos, hogy a szeretett fél azt kapja, amit nagyon szeret. Olyan csokrokat is szeretünk készíteni, amelyek színeiben, illetve illatában felsejlik a tavasz közeledése.

– Ilyenkor bátran válasszunk fréziát, tulipánt, jácintot vagy nárciszt, melyek igazán jól mutatnak csokorban. Cserepes virágot csak akkor vegyünk, ha tudjuk, hogy az illető gyűjti őket, vagy ha valamelyikre nagyon vágyik. Ezt inkább családtagoknak vagy közeli barátoknak szoktuk ajándékozni – látott el hasznos tanácsokkal Német Bettina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában