kiemelkedő teljesítmény

2021.03.18. 16:30

Állami kitüntetéssel ismerték el a jászsági szakemberek munkáját

Nemzeti ünnepünk alkalmából adták az elismeréseket.

Illés Anita

Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Áder János köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából kitüntetéseket adományozott több jászsági személynek is.

Mező István, a Jászberényi Református Egyházközség lelkipásztora a Magyar Arany Érdemkeresztet érdemelte ki a Délpesti Református Egyházmegyében végzett több évtizedes lelkipásztori szolgálatáért, a helyi közösségek és templomok építésében vállalt kiemelkedő szerepéért.

Antics István pedagógus, a jászberényi Lehel Vezér Gimnázium igazgatója, közoktatási vezetője kimagasló színvonalú pedagógusi és tehetséggondozó munkája, továbbá intézményvezetői tevékenysége, valamint a helyi kulturális életben vállalt szerepe elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.

Példaértékű pedagógusi pályafutása és magas színvonalú intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Pomázi Imréné, a jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium intézményvezetője.

Győri János Bertalan, Jászfényszaru alpolgármestere a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült a város fejlesztését szolgáló, három évtizedes közszolgálati tevékenységéért.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismerte azok munkáját, akik saját testi épségük kockáztatásával segítettek a bajbajutottakon. Mint korábban megírtuk, hosszú időn át végzett kiemelkedő szolgálatteljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Tóvizi Gábor tűzoltó hadnagyot, a Jászberényi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnokát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában