Tiszazug

2021.03.25. 06:55

Buszokkal és autókkal szállítják az időseket az oltópontokra

Boldog István országgyűlési képviselő a lakosokat a regisztrációra bíztatja.

P. Pusztai Nóra

20210106 Kisfalud Falubusz, Megérkezett Kisfaludra a Magyar Falu programban nyert falubusz. Fotó: Kustor Réka KR Kisalföld

Forrás: KR Kisalföld

Fotó: Kustor Réka

Már több mint egy hete működnek a Kunszentmártoni Városi Egészségközpontban kialakított oltópontok. A térség önkormányzatai egymással összefogva segítik az idősek odajutását, de a környék kisebb településeiről a családok is könnyebben meg tudják oldani az utaztatást.

– Néhány nappal előre tudjuk, hogy kinek, mikorra, hova kell menni. Eddig leginkább Mezőtúrra volt időpont, ahova több volt az útidő is. Nagy előny, hogy a most sorra kerülőket csak Kunszentmártonig szállítjuk, járatosabbak is arrafelé a lakosaink, így a bizalom is nagyobb. A nagyrévieket is felvesszük, így dolgozunk össze – mondta Kiss Erzsébet Eliza, Tiszainoka polgármestere.

Tiszakürtről múlt hét végén közel ötven időst szállítottak a megadott helyszínekre és időpontokra.

– Aki az első oltását Mezőtúron vette fel, ő a másodikra is oda kapott időpontot, így a napokban a harminc személyes buszunk mellett a falugondnoki busszal is útnak indultunk. A nagyobbal a hét második felében tizennyolc-tizennyolcan utaztak Kunszentmártonra, míg a kisebbel hatan Mezőtúrra – vázolta fel dr. Kiss Györgyné polgármester, aki ugyancsak a tiszazugi városban vehette fel az oltást.

– A többiekkel együtt, Pfizer típusút kaptam. Jól szervezett volt az egész folyamat, öröm volt bemenni az oltópontra, kedvesek voltak az ott dolgozók – mesélte tapasztalatait.

Dr. Kecskés Béla a térség több településén háziorvosként dolgozik, meglátása szerint egyre bővül az oltakozni vágyók köre.

– Vannak bizonyos vakcinákkal szemben ellenérzések, ezeket eloszlatva az oltás előtt mindig részletesen tájékoztatom a pácienseket, az állapotuknak megfelelőt javasolom. Az országos átlaghoz hasonlóan itt is tíz százalék feletti az oltottság – részletezte a háziorvos.

Boldog István országgyűlési képviselő közösségi oldalán közzétett videóban kiemelte, a működésbe lépő három oltóponton tizenhárom praxis ellátottjait várják.

– A térségben akad olyan település, ahol az átoltottság már közel húsz százalék – hangsúlyozta Boldog István, biztatva a lakosokat a regisztrációra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában