Zöldterület rendezés

2021.03.28. 11:30

Facsemeték ültetését tervezik Martfűn

Gondot jelent a közfoglalkoztatottak csökkenő száma.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Shutterstock

Rendezték a Kézműves Ház és a szobrászműhely épület mögötti, Tisza-menti közparkot. Ritkították és visszavágták a hársfasorok körüli növényzetet. Rönkhúzással a gyökerek egy részét is eltávolították. Ahogy a város honlapján olvasható, a területhez közel két évtizede alig nyúltak, kilencven százalékban vadon kelt csipkebokrok és nem parkba való növények borították.

Dr. Papp Antal polgármester kifejtette, az önkormányzat nyilvántartásában szereplő zöldterület több mint tizennyolc hektár, amit rendszeresen karban kell tartani, egyebek mellett például a tájidegen fafajokat eltávolítani, visszaállítva a park korábbi jellegét. A legnagyobb problémát viszont az okozza, hogy a bevonható közfoglalkoztatottak száma évről évre folyamatosan csökken. Pályázati forrásból, a további feladatokkal együtt, ütemezve folytatják a felújítást. A megújuló közparkban babafák, hársfa csemeték ültetését is tervezi az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában