Támogatás

2021.03.07. 14:00

Ingatlannal segíti az abonyi városvezetés az alapítvány programját

Az épület felújítása rövid időn belül elkészülhet.

Hartai Gergely

A Nagykőrösi út 3. szám alatti, helyi védettségű épület használatba adásával segítené a városvezetés az Egyedül Nem Megy Alapítvány akkreditált foglalkoztatási programját – jelentette be Facebook-oldalán az önkormányzat.

Az elmúlt években a város saját erőből újította fel az épület tetőszerkezetét és villamos hálózatát. A használatba adás előtt szükséges a belső terek kialakítása, az akadálymentesítés biztosítása, a mosdóblokk és a fűtés korszerűsítése, valamint a homlokzat és az udvar felújítása.

A tájékoztatóban arra is kitérnek, hogy az önkormányzat célja hátteret biztosítani az alapítványnak és más hasonló civil szervezetnek. Az előrelépés érdekében elkészíttetik az épület felmérését és átépítési terveit. A munkák időközben meg is kezdődtek Kovács István építésztervező közreműködésével.

– A tervek lépcsőzetes megvalósításával, vagy egy időközben megnyíló pályázati lehetőség kihasználásával, belátható időn belül elkészülhet a fiatalok foglalkoztatásának és napközbeni programjainak helyet adó épület – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában