JÁSZKUNSÁG

2021.03.26. 16:30

Rekordmennyiségű pályázat érkezett

Ebben az évben több mint száz mű érkezett a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének pályázatára.

Szoljon.hu

Az integráció jegyében hirdetett pályázatot amatőr íróknak a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete. Az immár tizedik alkalommal meghirdetett Fények vakondja elnevezésű pályázat országos verseny, ahol látássérültek és épek egyaránt indulhattak.

Minden évben egy-egy tematika köré épül a verseny. Az idei év témája a Hold volt. Egy vakon született ember számára a Hold, hasonlóan mint a színek, megfoghatatlan dolog. Tudja, hogy van, de fényét sohasem látja, meg nem foghatja, változásait nem is igazán értheti. Éppen ezért arra invitáltuk őket, hogy képzeletükre hagyatkozva meséljenek a Holddal kapcsolatos történeteket – írta közleményében az egyesület.

– Összesen 124 pályamű érkezett. Mivel egy író több alkotással is pályázhatott, így voltak, akik két, sőt néhányan három írással is jelentkeztek irodalmi pályázatunkra. A 124 művet összesen 109 író küldte be – mondta Lukács Ágota pályázati koordinátor. Ez hatalmas vakond-rekord! Az eddigi rekord 82 beküldött novellával a 2019-ben, tükör témában meghirdetett pályázat volt – tette hozzá.

– Az idei esztendőben érkezett novella Erdélyből, Felvidékről és Kárpátaljáról is, illetve Angliából és Belgiumból is – mondta Lukács Ágota.

Már minden pályamű eljutott a három tagú zsűrihez, akik hamarosan meghozzák a döntést. A pályázat zsűrije titkos szavazással dönt a pályaművek sorsáról. A bíráló grémium a művek szerzőinek kilétét nem ismeri, mivel csak jeligével ellátva kapta meg azokat.

Az ünnepélyes eredményhirdetés időpontjáról és mikéntjéről a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete hamarosan dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában