Jászkunság

2021.03.02. 07:00

Sokan szereztek nyelvvizsga nélkül diplomát

Országosan százezernél is többen éltek a lehetőséggel.

Köllő Judit

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rawpixel.com

A kormányrendelet alapján nyelvvizsga nélkül is megszerezhették a diplomájukat azok a hallgatók, akik 2020. augusztus 31-e előtt tettek sikeres záróvizsgát.

Tavaly országosan több mint száztíz­ezren éltek ezzel a lehetőséggel. A kedvezmény azokra az egyetemi és főiskolai hallgatókra vonatkozott, akik alap, mester és osztatlan képzésben, valamint felsőoktatási szakképzésben vettek részt. Továbbá a nyelvvizsgamentesség révén azok is kézhez kapták a diplomájukat, akiknek több, vagy szakmai nyelvvizsgára lett volna szükségük a megszerzéséhez. Így például a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán tanulók is.

– A Debreceni Egyetemen 12 100 nyelvvizsgamentes oklevelet adtunk át, melyből a Szolnokon kiadottak 27,5 százalékot tettek ki – mondta dr. Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

– A gazdaságtudományi képzési területen volt a legtöbb nyelvvizsga nélküli diploma kiadva. Ezen a campuson 3331 nyelvvizsga nélküli oklevelet osztottunk ki. Túlnyomó részben a korábbi években végzettek jutottak a mentességgel élve diplomájukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában