gyász

2021.04.07. 07:00

Elhunyt Gazsó Mihály, a Nemzeti napszámosa

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Gazsó Mihály.

Munkatársunktól

Forrás: Shutterstock

Nyolcvannégy esztendős korában elhunyt Gazsó Mihály, aki hosszú éveken át erősítette a megyei önkormányzat építési osztályát. Egykor „A Nemzeti napszámosa” címmel közölt cikket róla az Új Néplap, hiszen ő volt a Nemzeti Színház műszaki ellenőre.

Jó két évtizeddel ezelőtt szakértőként részt vett az új Nemzeti Színház építésére kiírt pályázatban. Ezt követően kérte fel Schwajda György kormánybiztos a színház építésekor a vezető műszaki ellenőri feladatokra. Ám nem ez volt az első több milliárd forintos beruházás, melynek lebonyolításában részt vett.

Annak idején nem kis szerepet kapott az algyői földgázmezőhöz kapcsolódó építkezésekben, illetve ipartelepek, középületek létrehozásában. Sok más munka mellett kivette részét Szolnokon a Damjanich Múzeum felújításából, Jászapátin egy tizenkét tantermes iskola és száz férőhelyes kollégium megépítéséből és a bánhalmai fogyatékosok otthonának rekonstrukciójából egyaránt.

Erős, karizmatikus, határozott és céltudatos ember volt, akit legyőzött a hosszan tartó betegség, melyet méltósággal viselt. Nyugodjon békében!

Gazsó Mihály
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában