Ökrös Nóra

2021.04.18. 19:05

Hiányoznak a hangversenyek a kisúji zeneiskolásnak

Ökrös Nóra a zenének köszönhetően sokkal eltökéltebb lett.

Daróczi Erzsébet

Ökrös Nóra oboajátéka bronzot ért

Fotó: Daróczi Erzsébet

Harmadik lett a pécsi országos oboaversenyen Ökrös Nóra, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola diákja.

– Harmadikos koromban kezdtem Újváriné Oros Róza tanárnőnél előbb furulyán, később oboán tanulni. Énekelni is szeretek, több versenyen indultam korábban. Debrecenben Sándor Tímea tanít, aki sokat segít a fellépések előtt – árulja el a fiatal lány, aki a zenének köszönhetően sokkal eltökéltebb lett, a kitűzött célokat naponta teljesíti.

A digitális oktatásban a közismereti tárgyak tanulása nem jelent neki gondot, de szaktárgyánál fontos lenne a tanárnő jelenléte, mert sokszor az online térben a hangok időben elcsúsznak. Az órák után még napi két, két és fél órát gyakorol. Hiányoznak neki a hangversenyek, a próbák a kisújszállási Mellofon együttessel és iskolája zenekarával. A kikapcsolódást számára a zenehallgatás jelenti.

Amikor az online verseny felvételének rögzítésére készült, családjának is eljátszotta a darabot, akik örültek ennek, hiszen pedagógus édesanyja és két lánytestvére is játszik hangszeren.

Ökrös Nóra oboajátéka bronzot ért
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A harmadik hely is nagyon jó, mert erős volt a mezőny, csak tanszaktársaim előztek meg, akik tényleg csodálatosan játszottak. Hálás vagyok tanáromnak, Sándor Tíme­ának és zongorakísérőmnek, Böszörményi Juditnak, akik hozzásegítettek a jó helyezéshez – mondta Ökrös Nóra, aki örül a pécsi fellépési lehetőségnek, valamint a meghívásnak Sturcz László oboaművész kurzusára.

– Ez szakmailag nagy előre­lépés. Megerősít abban, hogy jó úton haladok, hiszen érettségi után a Zeneakadémiára készülök – vázolta terveit Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában