Regisztrációra kéri a falubelieket Újszilvás polgármestere

Újszilváson a lakosság mintegy 27 százaléka regisztrált eddig az oltásra, ez rendkívül alacsonynak mondható.

Hartai Gergely

Budapest, 2021. április 11. Elõkészíti az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyag második adagját egy asszisztens a fõvárosi Szent Margit Kórház egyik oltópontján 2021. április 11-én. MTI/Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

– Tombol a koronavírus-járvány Magyarországon és világszerte, hamarosan elérheti az ország a harmadik hullám tetejét. Az elmúlt napokban is sok ezer új fertőzöttet regisztráltak. Sajnos településünkön is mutatkozik a növekvő fertőzésszám, az elmúlt egy hónapban ötven koronavírusos betegünk volt, és folyamatosan vannak új megbetegedettek – mutatott rá közleményében dr. Petrányi Csaba polgármester.

Tájékoztatójában arra szólított fel, rendkívül fontos, hogy megakadályozzuk és lassítsuk a járvány további terjedését, valamint, hogy csökkenjen a terhelés az egészségügyi rendszeren.

A vírus szerinte csak úgy állítható meg, ha a lakosság nagy százaléka be lesz oltva.

– Ezúton is biztatom az újszilvásiakat, hogy regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon. Akik szeretnének regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, azonban számítógép és egyéb infokommunikációs eszköz hiányában, vagy bármely más okból ezt nem tudják megtenni, az újszilvási családsegítő szolgálat készségesen áll segítségükre a faluházban – írta posztjában a faluvezető.

Miután jelezte, a helyi önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a fertőzés ne gyűrűzze be települést, ezért folyamatosan fertőtlenítik a buszmegállókat, az intézményeket, a közterületen elhelyezett kerti bútorokat, a játszóteret és a sportparkot.

Dr. Petrányi Csaba emlékeztetett, a felnőtt magyar lakosság több mint 50 százaléka regisztrált az oltásra országosan. Ez a szám Újszilváson mintegy 27 százalékot tesz ki, mely rendkívül alacsonynak mondható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában