beruházás

2021.04.21. 14:00

Támogatásból újul meg a városrész Törökszentmiklóson

A város több utcája szilárd burkolatot kap és felszámolnák az illegális hulladéklerakókat is.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

A napokban írta alá az önkormányzat a Leromlott városi területek rehabilitációjára vonatkozó, tavaly decemberben elnyert Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázat támogatási szerződését, így elkezdődhet az engedélyezési tervek készítése – számolt be a hírről közösségi oldalán Markót Imre polgármester.

A mintegy kétszázmillió forintos forrásból a város északi, szegregált területén végeznek fejlesztéseket.

– Szilárd útburkolatot kap a Téglagyár utca, valamint a Szivárvány és a Nap utcák eddig le nem burkolt szakaszai – tájékoztatta hírportálunkat Marsi Péter, a polgármesteri hivatal osztályvezetője.

– A Nefelejcs úton pedig megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer.

Néhány lakatlan, romos állapotú ingatlant lebontatunk a területen, ezeket, a tervek szerint, később közösségi célokra hasznosítaná az önkormányzat. Az osztályvezető hozzátette, a keleti városrészben az illegális hulladéklerakókat számolnák fel a pályázat segítségével, emellett egy épület felújításával szolgálati lakást is kialakítanak a Kossuth út 3/5. szám alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában