Galériával

2021.05.29. 15:56

Életre kelt a családi legendárium Jászfényszarun

Közel száz alkotás érkezett a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság idei Élettér-kép című gyermekrajz és fotópályázatára, melynek témája a családi legendárium volt.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

– Az alkotásoknak kapcsolatban kellett lenni a Jászsággal, élő vagy élettelen környezetünkkel, kulturális, épített vagy tárgyi örökségünkkel. Különös tekintettel azokra a tárgyakra, amelyek nagyanyáink konyhájában, nagyapáink műhelyében, a ládafiában, a padlás kincsei vagy a pince rejtélyei között találhatók – mondta el érdeklődésünkre Kovács Béláné Pető Magdolna, a Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság elnöke.

Megtudtuk, hogy a szakmai zsűri és a népfőiskola elnökségi tagjai ebben az évben több korcsoportban kilencvenöt darab pályamunkát értékeltek. Nemcsak a Jászságból érkeztek alkotások, hanem Budapestről, Farmosról, sőt még az Amerikai Egyesült Állomokból is.

– A pályamunkák mellé az alkotók több esetben családi emlékekről is meséltek, így életre kelt a családi legendárium. Külön öröm számunkra, hogy a múlt emlékeit, a család tradícióit nem csupán őrzik, hanem megélik a gyerekek és a fiatalok. Azt is látjuk, hogy mennyi megható érzés, érték és kapocs van a generációk között – tette hozzá a társaság elnöke.

A digitalizált műveket két platformon mutatják be az érdeklődőknek. Ezek a szebbnél szebb, kreatív alkotások megtekinthetők a Szent Erzsébet Közösségi Házban rendezett Bedekovich Kirakat Tárlaton, valamint a népfőiskola közösségi oldalán található fényképalbumokban. A díjátadó ünnepséget pénteken délután tartották a Szent Erzsébet Közösségi Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában