előválasztás

2021.05.19. 11:30

Kármán miatt továbbra sincsen baloldali egyetértés Szolnokon

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció is tart attól, hogy a Momentum Mozgalom megosztó személyiségű jelöltje, Kármán Irén miatt elbukhatják a választásokat a megyeszékhely legfontosabb választókörzetében.

Végh Attila/Magyar Nemzet

Kármán Irént sokak szerint hiteltelenné teszi a múltja

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A Magyar Nemzet információi szerint továbbra sincsen béke a Momentum Mozgalom jelöltje miatt a városban. A Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es választókerületében induló Kármán Irén legutóbb a Facebookon kommentelte egy ismerőse fényképét azzal, hogy ő most éppen szakmát vált. A Momentum képviselőjelöltje ezzel arra utalt, hogy az újságírás helyett a jövőben a politikával kíván foglalkozni, mint országgyűlési képviselő.

A lakosok egy része ezen felkapta a vizet, szerintük ugyanis szakmáról a pék, a kovács vagy a növénytermesztő beszélhet.

Egy, a választópolgárok érdekeit képviselő politikus nem tekintheti sem szakmának, sem pénzkereseti lehetőségnek azt, ha a választókerület lakóinak a bizalmát elnyerve azok érdekében jár el. Az országgyűlési képviselő tevékenységét a köz érdekében végzi, ezt még viccből vagy véletlen elszólásból sem minősítheti szakmaként egy képviselő, de egy jelölt sem – tartják a helyi választók.

A képviselőjelölt erre vonatkozó megjegyzése nem nyerte el a szolnoki ellenzékbe szorult baloldal tetszését sem, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció is tart attól, hogy a Momentum megosztó személyiségű jelöltje miatt elbukhatják a választásokat. Továbbra is úgy vélik: a múltja miatt hiteltelen egykori újságíró felkészületlen, frázisokat pufogtat, ráadásul semmi keresnivalója sincs az 1-es választókerületben, hiszen a 4-es választókerületből, Tiszaföldvárról származik.

Kármán Irén ezzel kapcsolatban is tett egy meggondolatlan bejegyzést a közösségi oldalán, amikor a feudalista röghözkötöttség hívének titulált egy Jobbik-szimpatizáns kommentelőt, aki megkérdezte, miért nem a saját lakóhelyén, a megye 4-es számú választókerületében indul a választásokon. A baloldali pártok ezzel kapcsolatban korábban is jelezték nemtetszésüket.

Életszerű lett volna, ha a politikai babérokra törő riporter a tiszaföldvári választókerületben indul.

Ott azonban éppen az ismertsége és hírhedtsége miatt esélytelen lett volna a Jobbik által delegált jelölttel szemben. Ezért döntött úgy a Momentum, hogy inkább az 1-es választókörzetben indítja. Itt a választópolgárok személyesen nem ismerik, a Jobbik és a DK prominensei és szimpatizánsai viszont úgy vélik, hogy a jelölt személye árt az előválasztásoknak.

Kármán Irén szintén a Facebook-oldalán reagált arra, hogy mit is keres az 1-es választókörzetben. Állítása szerint mivel a Momentum nem egy centralizált párt, hanem alulról építkezik, ő a Momentum szolnoki szervezete tagjaként már 2019 óta jelen van a helyi, baloldali politikai életben. Mint írta:

„Itt szórólapoztam, tüntettem, kopogtattam a ’19-es kampányban.”

Szerinte nemcsak „benyomták valahova”, ahol nem akarják a személyét, hanem a Momentum megbízik benne. A többi szolnoki baloldali párt szerint azonban ez kevés, mert nekik és a választóknak is meg kellene bízniuk a jelöltben, amire jelenleg nem sok esélyt látnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában