Szavazási eredmény

2021.05.31. 11:00

Olvasóink közül többen is a benzinkúton adják le a használt olajat

Előző heti szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink tudják-e hol és hogyan lehet leadni a használt olajat?

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Évente több tízezer tonna étolajat használunk fel a háztartásokban és az éttermekben. Érdemes odafigyelni a sütés-főzés után feleslegessé vált zsiradék megfelelő elhelyezésére, mivel akár egyetlen csepp is elszennyezhet ezer liter élővizet. A használt sütőolaj szervezett elszállítása sokáig csak az üzemi konyháknál, éttermeknél volt megoldott, manapság azonban már szerencsére egyre több helyen adhatjuk le ezt a környezetre káros hulladékot. Legutóbbi szavazásunkban arra voltunk kíváncsiak, olvasóink tudják-e hol és hogyan lehet leadni a használt olajat?

A válaszadók 28 százaléka tisztában van a lehetőségekkel, minden alkalommal a benzinkúton adják le a használt sütőolajat. Ugyancsak 28 százalék állítja, hogy bár tudja mit és hogyan kellene tennie, ugyanakkor túl körülményesnek tartja a gyűjtést. 26 százalék nyomott arra a válaszlehetőségre, hogy nem ismeri a részleteket, de szívesen odafigyelne minderre. A fennmaradó 18 százalékot nem érdekli ez a téma.

[eweb-voting id="3534520"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában