SZOLNOK

2021.05.06. 19:00

Online rendezik meg az Európa-napot

Az idei program a portugál EU-elnökség és a vasút európai éve jegyében zajlik.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Sajnos a járvány miatt nem tudják megrendezni nagyszabású Kossuth-téri programot, de online formában idén is megtartják az Európa-napot. Az Europe Direct Szolnok szervezet eseménye számos érdekes programot kínál az érdeklődőknek.

– Ezen a napon a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulóját ünnepeljük. Robert Schuman francia külügyminiszter 1950. május 9-én Párizsban olyan új politikai és gazdasági együttműködést vázolt fel Európa számára, amely lehetetlenné teszi a háborút a kontinens országai között. A mai Európai Unió kialakulását a Schuman-javaslattól számítjuk – kezdte az Európa-nap történelmi hátterével László Cecília.

A Europe Direct Szolnok munkatársa kiemelte, hogy az idei program a portugál EU-elnökség és a vasút európai éve jegyében zajlik.

– Május 8-9-én virtuális portugál rajzkiállítást és a vasútról szóló fotókiállítást láthatnak facebook oldalunkon az érdeklődők, szombat estére pedig Európa-napi kanapékoncerttel készülünk, Varga Dóra szereplésével – adott ízelítőt.

– Az idei ünnep egyébként azért is különlegese, mert megújult az irodánk, de nemcsak a Verseghy Könyvtár épületében, hanem Európa-szerte is újjászületett az Európai Bizottság által koordinált EUROPE DIRECT hálózat, Unió-szerte 424 tájékoztató központtal. Logónk is megváltozott, de a szokott helyen és szolgáltatásokkal várjuk az érdeklődőket – tette hozzá az iroda munkatársa.

Az Europe Direct irodák egyébként a személyes és online ügyfélszolgálat mellett számos programot – szakmai konferenciákat, információs napokat, képzéseket, fórumokat, iskolai programokat, versenyeket – kínálnak a polgárok számára. Rendszeresen kitelepülnek falunapokra, fesztiválokra és egyéb rendezvényekre, ahol az emberek közvetlenül fel tudják tenni az EU-val kapcsolatos kérdéseiket, illetve ingyenes információs anyagokhoz juthatnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában