Magyar Falu Program

2021.06.04. 11:00

Falugondnoki buszt vettek a pályázati támogatásból Mesterszálláson

A közelmúltban megérkezett és már munkába is állt a falugondnoki busz a településen. A kilencszemélyes járművet egy, a Magyar Falu Program keretében benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően szerezte be az önkormányzat.

Rimóczi Ágnes

– A közel tizenhatmillió forintos projekt tette lehetővé, hogy megvásároljuk a kisbuszt, melyhez egy téligumiszettet kaptunk, és öt évre cascót is köthettünk. Két ajánlat közül választhattunk, ez volt a kedvezőbb – mondta el a beszerzéssel kapcsolatban Kiss Gábor.

A település polgármestere hozzátette, a pályázat feltétele volt, hogy falugondnoki szolgálat működjön a településen, ezért tavaly döntöttek annak létesítéséről.

– Korábban nem volt ilyen szolgálatunk, ám az ahhoz kapcsolódó feladatokat természetesen így is elláttuk, ha időseket, mozgásukban korlátozott lakosokat vagy járművel nem rendelkezőket kellett szállítani, megtettük. Ezt azonban egy régebbi típusú, kissé már elöregedett hatszemélyes autóval végeztük, így nem is kérdés, hogy nagyon örülünk a sikeres pályázat eredményeként beszerzett új járműnek – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában