Szolnok / Galériával

2021.06.30. 16:05

Kihirdették a Fények Vakondja irodalmi pályázat győzteseit

Minden évben meghirdeti Fények Vakondja címmel alkotói pályázatát a Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete.

Kovács Berta

Fotó: Nagy Balázs

Az amatőr írókat megcélzó novellapályázatra – az esélyegyenlőség jegyében – sérültektől és ép látásúaktól egyaránt várnak pályamunkákat. A mostani kiírás témája a Hold volt, ami azért is érdekes, mert ez az égitest egy vakon született ember számára megfoghatatlan dolog.

Ennek ellenére az idei, immár tizedik pályázatra rekordszámú írás érkezett be, nemcsak az ország különböző pontjairól, de határon túlról is: küldtek novellákat Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, sőt Angliából és Belgiumból is. Összesen 110 jelentkező nevezett 124 művel.

A jeligés pályamunkákat a háromfős zsűri tagjai külön-külön értékelték, majd Lukács Ágota pályázati koordinátor összesítette a bírálatokat. Az eredményt szerdán hirdették ki Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtárban megtartott műsoros rendezvényen, ahol fel is olvasták a győztes alkotásokat.

Az első helyezés elért mű Guti Csaba tollából született, míg a második helyezett Hegedűs Emese lett. Harmadik helyezést négy pályázónak is megítéltek: Bognár Erik, Mátrai Stella, Szűcs Ilona és Urbancsekné Sebestyén Marianna örülhetett az eredménynek. A díjazottak az oklevél mellé látássérültek által készített ajándéktárgyakat vehettek át.

A rendezvényen megemlékeztek egykori sorstársukról, a, Kerekes Gézáról is, valamint pódiumbeszélgetésen látássérültek is szóltak életükről, küzdelmeikről és helytállásukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában