Galériával

2021.06.23. 11:28

Kiváló diákokat ismertek el a kunhegyesi tanévzáró ünnepségen

A tanévzáró ünnepségek általános eleme az évvégi elismerések, tanulmányi jutalmak átadása. Így van ez Kunhegyesen is, az elmúlt hétvégén számos díj és elismerés talált gazdára a református templomban, de ez volt az első alkalom, hogy átadták a Nagykunkapitányok díját is.

Ujvári László

Június 20-án délelőtt tanulókkal, pedagógusokkal és családtagokkal telt meg az Alföld katedrálisa. Nagy Kálmán református lelkész igehirdetése után Magyar György, a Kunhegyesi Református Általános Iskola intézményvezetője szólt a nyári szünetre készülő diákokhoz, amit az elismerések átadása követett.

Az elballagó nyolcadikosok közül például többen is olyan, helyi szinten rangos díjakat vehettek át, mint – a teljesség igénye nélkül – az Alma Mater díj, a református egyházközség által adományozott Talentum díj, vagy a Szabó András polgármester által alapított Kunhegyes Jövőjéért díj.

Az idei volt az első alkalom, hogy átadták a Nagykunkapitányok díját, amelyet kiváló eredményeivel – a Talentum díj mellett – Fehér Attila érdemelt ki. Mint a méltatásban elhangzott, Attila rendkívül széles látókörű és nagy érdeklődést mutató fiatal, akinek magatartása és szorgalma példás. Fontos érték számára a tudás, amelyet tanulmányi eredménye is bizonyít.

Szinte nem telt el úgy tanév, hogy valamilyen versenyen ne öregbítette volna a kunhegyesi református iskola hírnevét. Két alkalommal részesült nevelőtestületi dicséretben, matematika és művészeti tevékenységével tűnt ki társai közül. Több térségi, megyei és országos verseny első helyezettje. Kimagasló felvételi eredményének köszönhetően, középiskolai tanulmányait a Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum német két tanítási nyelvű gépészet képzésén folytatja.

– Hárman alapítottuk a Nagykunkapitányok díját, Györfi Sándor Jászkun főkapitány, Illéssy Ádám emeritus nagykunkapitány és jómagam – mondta hírportálunknak a regnáló nagykunkapitány, Nagy András.

– Számunkra rendkívül fontos a történelmi múlt, a hagyományaink ápolása és őrzése, de a legfontosabb a jövő. Nagyon bízunk benne, hogy ez a fiatalember egyszer visszatér Kunhegyesre, és tudásával, kiválóságával a várost, a Nagykunságot fogja gyarapítani – fejtette ki.

– Ez a díj egy útravaló, egy ösztönzés. Köztudott, hogy jelentős anyagi terhet jelent a középiskola elkezdése, ehhez szerettünk volna hozzájárulni – magyarázta. Hozzátette: a Nagykunkapitányok díját a református iskola azon diákja kaphatja, aki az elsők között az első, a kiválók közül a legkiválóbb.

A díjat hagyományteremtő szándékkal alapították, amelyet a jövőben szeretnének tovább vinni. Az oklevél mellé egyébként pénzjutalom is járt, valamint a Karácsony Sándor által rendezett Kunok hazája című film egy példánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában