Vasúti közlekedés

2021.06.19. 07:00

Megyénk több települését is érinti a pályafelújítás miatti változás

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Endrődi Szabolcs

A Budapest–Hatvan vonalon június 19-től augusztus 29-ig módosul a menetrend: 7 és 19 óra között a Keleti pályaudvarról minden óra 5-kor Gödöllőre induló S80-as vonatok 10 perccel korábban, előző óra 55-kor indulnak, valamint a Tisza-tó Expressz módosított menetrend szerint közlekedik, 5 perccel korábban, 7:50-kor indul a Keleti pályaudvarról – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt. A hatvani vonalon közlekedő vonatok indulási idejének módosítására a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, a Hajta-patak hídjának átépítése idejére bevezetett ideiglenes menetrend miatt van szükség.

A Budapest–Újszász–SzolnokBékéscsaba–Lőkösháza vonalon június 19-től augusztus 29-ig Nagykáta és Tápiószele között a Hajta-patak hídjának átépítése idejére ideiglenes menetrendet vezetnek be, az elővárosi vonatok indulási ideje egyes szakaszokon változik.

  • A G60-as vonatok pár, jellemzően reggeli kivétellel csak a Keleti pályaudvar és Nagykáta között közlekednek.
  • A Keleti pályaudvarról a távolsági InterCity, valamint a szolnoki Z60-as vonatok általában 5 perccel korábban indulnak, míg a nemzetközi InterCity vonatok indulási időpontjai akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendhez képest.
  • A főváros felé közlekedő távolsági és nemzetközi InterCity, valamint a Z60-as vonatok indulási időpontjai az eredeti menetrendhez képest 5-25 perccel is változik.
  • A Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya vonalon július 5-től 19-ig módosított menetrend lesz érvényben, Orosháza és Mezőhegyes között pótlóbuszok közlekednek.

    Kecskemét és Lakitelek között június 24-ig végzett pályakarbantartási munkák miatt a Kecskemét–Szolnok vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Kecskemét és Lakitelek között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában