országos kompetenciamérés

2021.06.06. 06:55

Több mint tízezer diák töltötte ki idén a felmérőt a Jászkunságban

A hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamos tanulók a napokban írták meg az országos kompetenciamérést. Az Oktatási Hivatal feladatlapjain a diákok szövegértési képességét és matematikai eszköztudását térképezték fel.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Cél az intézmények teljesítményének nyomon követése. Az eredmények összevetése arra ösztönözheti az iskolákat, hogy munkájukat megújítsák, a hozzáadott pedagógiai értéket bemutató adatok segítségével pedig megtalálhatják azokat az intézményeket, melyektől fejlődésükhöz jó példákat és támogatást kaphatnak – tájékoztatott az Oktatási Hivatal.

Tavaly a járvány miatt elmaradtak a tesztírások, pedig mindig az előző évi tapasztalatokból tudnak tervezni az intézmények. A mostani eredményekre, értékelésekre nyolc hónapot kell várni. Megyénkben 3616 hatodik, 3796 nyolcadik és 3532 tizedik évfolyamos tanuló vett részt a felmérésben.

– Az iskolák saját munkájukat elemezhetik a februárra várható jelentésekből. Ráadásul a családi háttérindex láthatóvá teszi azon pedagógusok teljesítményét is, akik nem a legjobb körülmények között élő, vagy legtehetségesebb tanulókkal foglalkoznak – magyarázta Szutorisz-Szügyi Csongor.

A Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója hozzátette: az intézményi szintű elemzések mellett fontos, hogy minden tanuló értékelése is megtörténjen, ami alapján megkezdődhetnek vagy éppen folytatódhatnak az egyén szükségleteire alapozott fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában