beruházás

2021.06.06. 19:00

Új iparterületet alakítanának ki Abonyban

Fejlesztené ipari kapacitásait a közeljövőben a Pest megyei település.

Hartai Gergely

Az abonyi önkormányzat hivatalos oldalán arról számolt be, hogy üzleti parkjuk bővítését tervezik, az egykori vásártér jobb oldalán lévő háromhektáros önkormányzati terület bevonásával. Az üzleti parkban szeretnének egy önálló, városi tulajdonú csarnoképületet építeni, mely kezdő vállalkozások számára egyfajta inkubátorházként működne.

– Elképzelésünk szerint az épület kisebbik része irodablokkot, a nagyobbik pedig gyártó- vagy raktárcsarnok funkciót kapna – tájékoztattak.

Hozzátették továbbá, hogy újabb ipari területet is kijelölnének. Erre megfelelő helyszín a Parkerdő melletti, önkormányzati tulajdonú, 13 hektáros szántóterület.

– Előnye, hogy Szolnokhoz, illetve a 4-es úthoz, és a majdani M4-M8-as utak csomópontjához legközelebb eső területünk, mely nagyobb cégek jövőbeni letelepedésére is alkalmas. A művelési ág váltásával és a helyi építési szabályzat módosításával kapcsolatos előkészületeket már megkezdtük – fogalmaznak közleményükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában