FEJLESZTÉS

2021.07.03. 19:00

Buszt indítanának a sporttelephez Szolnokon

Az elmúlt évben a buszmegállókat és a kivilágított buszfordulót is kiépítették már a térségben.

M. G.

20200907 Győr Autóbusz-állomány fiatalítása Győrben. Képen: Volánbusz Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Amikor a Véső úti MÁV-sporttelepet átépítették, tervbe vették, hogy az új sportkomplexumot menetrend szerinti busszal is meg lehet majd közelíteni. Az elmúlt évben a buszmegállókat és a kivilágított buszfordulót is kiépítették már a térségben.

– A Véső úti sportkomplexum autóbusszal történő megközelítése, a közszolgáltatóval történt korábbi egyeztetések alapján, a József Attila útról lefordulva, a diszkontáruház előtti Bolt közön keresztül lenne biztosítva – válaszolta megkeresésünkre Gyuricska Éva városházi sajtóreferens.

– Illetve, a járat a tervezett körforgalmon keresztül ugyanezen útvonalon hagyná el a területet. A buszjárat a Bolt köz útburkolatának megerősítése, valamint a körforgalom kiépítése után lehetséges. A buszjárat közlekedésére vonatkozóan alternatív útvonal meghatározása korlátozott, figyelembe véve a térség lakóutcáit, azok műszaki paramétereit, teherbírását, továbbá a busz okozta zaj- és légszennyezést. A fentieken túl a Volánbusz Zrt. jelenleg tervezi a menetrend optimalizálását Szolnok város területén, amely során a fentieket is figyelembe veszi – közölte a sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában