vasúti közlekedés

2021.07.10. 07:00

Mutatjuk, milyen menetrendváltozások érintik megyénket

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. 

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Nyíregyháza–Záhony vonalon július 18-tól 23-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A 33-as és a 34-es számú Latorca InterCity vonatok Záhony és Chop között másik szerelvénnyel közlekednek. Egyes vonatok eltérő megállási renddel közlekednek, valamint részútvonalon kimaradnak a menetrendből. A munkanapokon Nyíregyházáról 6:30-kor Debrecenbe induló 6139-es számú vonat a teljes útvonalon kimarad a menetrendből – tájékoztatta hírportálunkat a MÁV Zrt.

A Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon július 24-től 29-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, mert Abony és Szolnok között pályakarbantartást végeznek. Július 24-én és 25-én a 16709-es számú Napfürdő expresszvonat Szolnok helyett 6:07-kor Ceglédről indul, a Fonyód felől érkező 16708-as számú Napfürdő expresszvonat pedig csak Ceglédig közlekedik. Az Üllőről 5:41-kor, 6:11-kor, 6:41-kor és 7:11-kor Budapest-Kelenföld felé induló S36-os és G43-as vonatok pedig csak Kőbánya-Kispest állomásról indulnak.

A Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon augusztus 29-ig Nagykáta és Tápiószele között a Hajta-patak hídjának átépítése idejére ideiglenes menetrendet vezetnek be, az elővárosi vonatok indulási ideje egyes szakaszokon változik.

A G60-as vonatok pár, jellemzően reggeli kivétellel csak a Keleti pályaudvar és Nagykáta között közlekednek.

A Keleti pályaudvarról a távolsági InterCity, valamint a szolnoki Z60-as vonatok általában 5 perccel korábban indulnak, míg a nemzetközi InterCity vonatok indulási időpontjai akár 30 perccel is eltérhetnek az alapmenetrendhez képest.

A főváros felé közlekedő távolsági és nemzetközi InterCity, valamint a Z60-as vonatok indulási időpontjai az eredeti menetrendhez képest 5-25 perccel is változik.

A Mezőtúr–Orosháza–Mezőhegyes–Battonya vonalon július 19-ig módosított menetrend van érvényben, Orosháza és Mezőhegyes között pótlóbuszok közlekednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában