Galériával

2021.07.09. 18:30

Rómát barangolták be a gyerekek a jászberényi Hamza táborban

A gyerekek kipróbálhatták a mozaik technikát, melyet a Római Birodalomban is előszeretettel alkalmaztak.

Illés Anita

Róma, az örök város történelmét és nevezetességeit fedezhetik fel a gyerekek a Hamza Gyűjtemény és Jász Galéria nyári táboraiban. Ezen a héten a második turnus zajlott, ottjártunkkor rengeteg kaland, élménydús program gazdagította a „Római vakációt”.

A Hamza-házaspár 1949 és 1953 között élt az olasz fővárosban, ezért ehhez az időszakhoz kapcsolódóan Hamza D. Ákos festményein és Hamza Lehel Mária divatrajzain keresztül idén ezt a csodálatos várost mutatták be a gyerekeknek a múzeum munkatársai.

Első napon megkapták az útlevelet, majd Romulus és Remus mondája alapján megalapították saját városállamukat. A Hamza tábor természetesen nem múlhat el alkotás nélkül. Hamza D. Ákos Római mozaikok című festményéhez kapcsolódva a gyerekek kipróbálhatták a mozaik technikát, melyet a Római Birodalomban is előszeretettel alkalmaztak, de készítettek vulkánt, tájképet, rózsaablakot és kisplasztikát is.

A foglalkozásokon színes képek segítségével barangolták be Rómát, megcsodálhatták nevezetes épületeit és képzeletbeli tengerparti kalandozáson vettek részt. A Colosseumhoz kapcsolódóan pedig izgalmas gladiátorjátékot rendeztek ügyességi vetélkedő formájában.

Az olasz templomokat Hamza D. Ákos Cantoria di Angeli című filmje bemutatásával ismerték meg a táborozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában