Galériával és videóval

2021.07.28. 15:30

Új kemencével gyarapodott Tiszaroff

A kemencét a Magyar Falu Program keretein belül, mintegy 5,8 millió forintból alakították ki.

Hartai Gergely

20210727 Tiszaroff A közösségi tér udvarán átadták a település új kemencéjét. Az átadón részt vett Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő és a házigazdák részéről Vankóné Jekli Anikó polgármester. Fotó Mészáros János Új Néplap

A polgármesteri hivatal szomszédságában lévő közösségi tér udvarán épült meg a község kemencéje, melyet kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adtak át a lakosságnak.

Vankóné Jekli Anikó polgármester beszédében kiemelte, a kemencét a Magyar Falu Program keretein belül, mintegy 5,8 millió forintból alakították ki. Mint mondta, egy kistelepülésnek rendkívül sokat jelent, ha önerő nélkül, száz százalékos finanszírozással ilyen támogatásban részesülhet.

– Bízom benne, hogy egy közösségi tér alakul majd itt ki. Vannak a faluban ügyes férfiak és hölgyek, akik ezen a helyszínen számos finomságot készíthetnek el a töltött káposztától a rétesig – vette át a szót a térség országgyűlési képviselője. F. Kovács Sándor reményét fejezte ki, hogy jól érzik majd itt magukat a helyiek és a máshonnan ide látogatók egyaránt. A kulturált környezet pedig számos rendezvénynek, jó hangulatú beszélgetésnek ad otthont a jövőben.

Az esemény vendége volt a megyei közgyűlés elnöke is. Hubai Imre köszöntőjében úgy fogalmazott, Tiszaroff az elmúlt időszakban jelentős fejlődésnek indult. Mindez a falu átgondolt településfejlesztési és közösségformálási stratégiájának köszönhető.

– Szolnok felé egyre inkább járhatóbbak lesznek az utak, a Tisza-tó egyre vonzóbbá válik a környéken. A fejlesztések a fiatalok helyben maradását is elősegítik. A kemence egy olyan területen található, amely tökéletesen alkalmas helyi rendezvényekhez, családi összejövetelekhez. Látszik, hogy a kemencés ételek készítésébe és a közösségépítésbe a szívüket-lelküket beleteszik a roffiak – zárta mondandóját Hubai Imre. A köszöntők végén a kemencében sült rétest meg is kóstolhatták a vendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában