jászapáti

2021.08.29. 10:59

Átadták a Vándorfy-díjat a honismereti találkozón

A világjárvány okozta hosszú kényszerszünet után a jászapáti Vándorfy János Honismereti Szakkör szombaton újra megrendezte a honismereti szakkörök éves találkozóját.

Illés Anita

Szikszai Ferencné (balra) és Tajti Sándorné

Fotó: Illés Anita

A hagyományoknak megfelelően a program a római katolikus templomban kezdődött, ahol a szakkörök élő és elhunyt tagjaiért Kocsis Sándor plébános szentmisét mutatott be. A szertartás után a rendezvény a Szent Vendel Otthonban folytatódott. Barta István szakkörvezető köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a közösség életének elmúlt két évéről.

Az ünnepségen átadták a honismeret területén végzett kimagasló munkáért járó Vándorfy-díjat. Tajti Sándorné több évtizedes szakköri tevékenységéért érdemelte ki az elismerést. Férjének nagyon sokat segített a honismereti munkák megírásában, a rendezvények előkészítésében szintén aktív szerepet vállalt. Vándorfy-díjat kapott Szikszai Ferencné is, a közösség naplóírója, krónikása, aki régóta megörökíti a szakkör életének fontosabb pillanatait. Emellett rendszeresen részt vesz a tanyamúzeum karbantartási munkálataiban.

Szikszai Ferencné (balra) és Tajti Sándorné
Fotó: Illés Anita

A díjazottakat Pócs János országgyűlési képviselő és Farkas Ferenc polgármester is köszöntötte. A találkozón Dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke Magyarrá lett Jászok címmel tartott előadást, majd hozzászólások következtek. Finom ebéddel, jó hangulatú baráti beszélgetéssel ért véget a rendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában