útinform

2021.08.18. 07:10

Ezeken a helyeken lassíthatják a forgalmat közúti munkálatok a Jászkunságban

Összeszedtük a szerdán érvényben lévő, Jász-Nagykun-Szolnok megyei közutakon történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információkat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

Az Útinform tájékoztatása szerint az M4-es autóúton, az Abony-nyugat csomópontnál, a 92-es km-nél, a 406-os főút csatalakozásánál egy rövid szakaszon új nyomvonalra terelik a járműveket.

Az M44-es autóutat Tiszakürt és Kunszentmárton között lezárták, mert a 44-es főúti Tiszakürt csomópontban építési munkákat végeznek. A forgalmat a 442-es főút – 44-es főút útvonalra terelik, Cserkeszőlőn keresztül. (40-49 km)

A 4-es főúton,

- Vecsés határában, a 22-es km-nél építési munkák miatt útszűkület és sebességkorlátozás mellett lehet áthaladni.

- Abony és Szolnok között, a 32-es főúti csomópont közelében a vasúti felüljárónál burkolatjavítási és szegélyépítési munkákat végeznek. A munkafolyamatoknak megfelelően akár a fél útpályát is lezárhatják. (93+1400-93+1700 km)

- Szajolnál, a 110-es km környezetében építési munkák miatt a Törökszentmiklós felé tartó oldalt – egy rövid szakaszon – lezárták, a forgalmat a szembejövők oldalára terelik, ahol irányonként egy-egy sávon haladnak a járművek.

- a 113-as km közelében az M4-es autóút építéséhez kapcsolódó munkák miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.

- Törökszentmiklósnál, a 4-es és a 46-os főúti csomópont valamint a Tiszapüspök csomópont közötti szakaszt építési munka miatt lezárták. A forgalmat a már megépített, új M4-es autóúti szakaszra terelik át. (114-es km)

A 311-es főúton,

- Nagykáta és Farmos között, a 6-os km környezetében a vasúti kereszteződést és annak környezetét építik át. Az augusztus végéig tartó munkánál félpályás lezárást vezettek be, és szükség esetén jelzőőrök irányítanak.

- Cegléden, a Jászberényi úton, a kertészet közelében kerékpárutat építenek. A 33-as km közelében, az M4-es autóút felől érkezők terelőúton juthatnak el a városközpont felé.

Alsóbbrendű utak:

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Jászladány és Tiszasüly közötti úton a 11-es km-nél lévő Millér-csatorna hídját lezárták, mert felújítják. Kerülni Jászkisér felé lehet. (3226-os jelű út)

A kamiontilalom az ünnepi hétvégén a következőképpen alakul:

A vonatkozó kormányrendelet előírásaihoz képest módosul az augusztus 20-i hétvégén a 7,5 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek korlátozása.

A kamionstop időszaka három rövid nappali szakaszra osztódik a hazai utakon, így pénteken 22 órától szombaton 6-ig, valamint szombaton 22 órától vasárnap 6:00 óráig szabadon közlekedhetnek a nehéz-tehergépjárművek.

Az augusztus 20-i hétvégén a 7,5 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek korlátozása az alábbi időszakokban érvényes:

2021. augusztus 20. (péntek) 8:00 – 22:00

2021. augusztus 21. (szombat) 6:00 – 22:00

2021. augusztus 22. (vasárnap) 6:00 – 22:00

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában