Verseny

2021.08.03. 07:00

Jól haraptak a halak az éj leple alatt Tószegen

Két bottal, tetszőleges módszerrel és csalival lehetett horgászni.

Kovács Berta

Gáspár József akasztotta a verseny legnagyobb halát, egy hajszál híján tizenöt kilogrammos busát

Forrás: Beküldött fotó

Húsz pecás mérette meg magát a Tószegi Tiszavirág Horgász Egyesület által rendezett minapi éjszakai horgászversenyen, a Csónakázó-tónál. A szombaton este nyolc órától vasárnap reggel nyolc óráig tartó halfogás jó hangulatban telt, és egy nevező kivételével mindenki végig kitartott a vízparton – tudtuk meg Bedekovics László egyesületi elnöktől.

Két bottal, tetszőleges módszerrel és csalival lehetett horgászni. Az időjárás is kegyes volt a halvadászokhoz, a kopoltyúsok étvágya sem hagyott kívánnivalót maga után. Előzőleg az egyesület öt mázsa ponty telepítésével növelte a fogási esélyeket. Az eredményességről tanúskodik, hogy a verseny összesen 157,81 kilogramm fogással zárult.

A legnagyobb halat – egy hajszál híján 15 kilós busát – Gáspár József akasztotta meg. Ám a méretes fogás nem volt elég a dobogós helyhez. A győzelemnek Bene Sándor örülhetett, aki kilenc pontyot fogott, és összesen 22,8 kilónyi halat zsákmányolt. Második helyen Bíró Sándor végzett 19,74 kilónyi hallal, míg a harmadik helyezésnek járó serleget Nagy Imre vehette át 17,88 kilónyi fogással. A versenyen díjazták a negyedik, ötödik és hatodik helyezettet is, így Gáspár József (15,95 kg), Nagy Gábor (13,45 kg) és Nyolcas Krisztián (11,88 kg) sem tért haza üres kézzel.

Gáspár József akasztotta a verseny legnagyobb halát, egy hajszál híján tizenöt kilogrammos busát
Fotó: Beküldött fotó

Az egyesület rendszeresen szervez versenyeket, és a pecások legközelebb augusztusban vehetnek részt halfogó megméretésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában