Tájékoztatás

2021.08.05. 10:23

Lezárják az M44-es út Tiszakürt és Kunszentmárton közötti szakaszát

A lezárás várhatóan augusztus 9-től szeptember 24-ig tart majd.

Szoljon.hu

Forrás: magyarepitok.hu

Az M44 gyorsforgalmi út az elmúlt években megépült Tiszakürt és Békéscsaba között, oly módon, hogy a szakasz elején Tiszakürt térségében egy ideiglenes körforgalmat létesítettek, azért, hogy a 44-es főút ezen keresztül legyen elérhető – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. oldalán.

Ahhoz, hogy a Lakitelek és Tiszakürt között épülő – új Tisza-hidat is magában foglaló – új szakaszt össze lehessen kötni a meglévő úttal, az ideiglenes körforgalmat el kell bontani, valamint a régi és az új pályát össze kell építeni. Emiatt augusztus 9-től várhatóan szeptember 24-ig az M44 gyorsforgalmi út tiszakürti ideiglenes körforgalom és a kunszentmártoni csomópont közötti szakaszát lezárják a forgalom elől. A forgalmat a 44-es főútra terelik.

A tervek szerint szeptember végén már az új szakaszon megépült tiszakürti külön szintű csomópontig tartó új 3,2 kilométeres szakasszal együtt adják vissza az útszakaszt a forgalomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában