oktatás

2021.08.25. 07:38

Megújult vezetéssel indul majd a tanév két újszászi iskolában

Új igazgatót kapott az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Rózsa Imre Technikum.

Czakó Nóra

Kovács Nándor Józsefné

Forrás: Beküldött fotó

Új igazgatók vezetik majd szeptembertől a város két legnagyobb oktatási intézményét – tudtuk meg Dobozi Róberttől. Újszász polgármestere hírportálunknak elmondta, három éve vonult nyugdíjba a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Technikum igazgatója, Rózsa György, aki negyvennégy év után búcsúzott el az intézménytől.

Kovács Nándor Józsefné
Fotó: Beküldött fotó

Azóta nem találták meg a megfelelő utódját, csak egy éves időszakra szóló megbízott igazgatók vezették a középiskolát, most azonban végre kinevezett vezető került az intézmény élére.

Kovács Nándor Józsefné 1989 óta tanít az újszászi középiskolában fizikát és matematikát. Azután 2019. július 1-től általános igazgatóhelyettesként, majd 2020. július 1-től igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettesként dolgozott az intézményben. Három évre szóló igazgatói kinevezését július 2-án vehette át a Szolnoki Szakképzési Centrumban, így 2024-ig ő vezeti a Rózsa Imre Technikumot.

Makainé Zérczi Zsuzsanna
Fotó: Beküldött fotó

Az Újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola korábbi igazgatója, Bogárné Simon Klára ősztől nyugdíjba vonul. Több mint negyven évig dolgozott az intézményben, ebből tizenöt évet vezetőként.

Az ő helyét Makainé Zérczi Zsuzsanna veszi át, aki 1997-től tanít az általános iskolában, és 2011 óta

intézményvezető-helyettesi tisztséget is betölt. 2010 óta a Gyere Segíts Alapítvány kuratóriumát elnökként vezeti, így számtalan jótékonysági akcióban, gyermektábor szervezésében is részt vett.

Az általános iskola új vezetőjeként augusztus 16-tól kezdődő, öt évre szóló megbízását ünnepélyes keretek között augusztus 28-án fogja átvenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában