Galériával

2021.08.22. 15:00

Nosztalgia: retró-láz tört ki Alattyánon

Régi bútorok, használati tárgyak, eszközök és ruhák mutatják be, hogy milyen volt az élet hetvenes, nyolcvanas években.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Retró-láz tombolt Alattyánon, ahol a minap kiállítással és fergeteges bulival idézték meg a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek világát a művelődési házban. Az 1972-ben létesített épület már maga is retró hangulatot áraszt, ami csak fokozódik, amikor az előtérben egy különleges kiállítás a múlt világába kalauzolja el a retró szerelmeseit.

Régi bútorok, használati tárgyak, eszközök és ruhák mutatják be, hogy milyen volt az élet akkoriban. Korabeli bakelit lemezek, tárcsás telefon, több ezer kártyanaptárból válogatott kiállítás, falinaptár, Nők Lapja, divatmagazin, Rubik kocka, Bábel torony és diafilm hívja időutazásra a látogatót.

Az eseményen Huszár Arnold polgármester és Tóth Ildikó jegyző, a kiállítás és retró party megálmodója köszöntötte a résztvevőket, akik korabeli öltözékben érkeztek a rendezvényre. Megtudtuk, hogy a bemutatott tárgyak egy helyi lakos hagyatékából maradtak az önkormányzatra, melyek sokaknak kedves, nosztalgikus emlékeket jelentenek.

A vidám hangulatú buliban természetesen a legjobb retró slágerek szóltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában