Túrkeve

2021.08.06. 11:00

Sokan tekertek együtt az első Tour de Kevén

A legtöbben a kerékpározás és a túrázás élményéért indultak el, de voltak, akiket a versenyszellem „hajtott” a közelmúltban megrendezett I. Tour de Keve – kerékpártúra- és időfutamversenyen.

Rimóczi Ágnes

A résztvevők jó hangulatban kerekeztek végig az úton

Forrás: Beküldött fotó

Az önkormányzat és a Túrkevei Atlétikai Club közös sporteseményére szép számmal neveztek a mozogni vágyók, a néhány éves gyerekek és az idős korosztály képviselői is örömmel pattantak nyeregbe.

– Több mint százharmincan indultak el a versenyen. A túrák hatalmas sikert arattak, az időfutamokkal kapcsolatban minden visszajelzést megfogadunk, a jövőben ezeket figyelembe vesszük, hogy a versenyek is „akadály nélkül” gördüljenek. Összességében, hála az összes szervező kollégáknak, jól sikerült a rendezvény, bízunk benne, hogy jövőre megrendezhetjük a második Tour de Kevét – számolt be a tapasztalatokról Bodó Péter szervező, az önkormányzat sportreferense.

A kerékpáros esemény a városon belül és azon kívül vezető útvonalakon zajlott. Sokak mellett a város polgármestere is benevezett az egyik távra.

– Ez a kerékpáros esemény is eleme azoknak programoknak, melyek színesítik váro­sunk rendezvényeit. Remélem, hogy a kerékpározás, a bringás kultúra még inkább elterjed majd nálunk is – emelte ki Sallai Róbert Benedek. A városvezető megerősítette, hogy a térségben összefogva is dolgoznak ezen.

A résztvevők jó hangulatban kerekeztek végig az úton
Fotó: Beküldött fotó

– Mezőtúr polgármesterével, Herczeg Zsolttal és Hubai Imrével, a megyei közgyűlés elnökével dolgozunk azért, hogy a Berettyó folyó töltésén a Békés megyei kerékpárútszakaszt összekössük a Tisza-tavat érintő útszakasszal Karcagnál, így városaink is részei legyenek az országos hálózatnak – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában